Escrito por
Unes falles populars com a alternativa, on es recupera l'esperit d'aquesta festa i dels valencians.

verkami-falles-populars-2013Com no podia ser d’una altra manera, si parlem de cultura popular, s’ha de començar per la festa més popular del nostre poble, les falles.

Com ja sabeu, els darrers anys les falles han donat un gir molt brusc respecte al seu origen com a festa de carrer participativa i oberta, per acabar convertint-se en barracons privats que s’apoderen de tota la ciutat durant quasi tot el mes de març.

Per a totes aquelles persones que no les coneguen, existeixen unes falles populars com a alternativa , on es recupera l’esperit d’aquesta festa i dels valencians. La sàtira, la protesta, la participació i les activitats obertes, autogestionades per tots, i per a tots.

Parle d’un col.lectiu que s’anomena “Falles Populars i Combatives” i que aquest 2013 celebra el seu 10è aniversari, per això han plantejat un calendari d’activitats que començarà el 1 de març amb la presentació del Llibret de Falla i la inauguració de l’exposició del 10 anys.

Durant les següents setmanes podrem gaudir en família de: concurs de cartells, cursa popular, esmorzar de germanor, recital de poesia, paelles, i un llarg etc. Però sobretot de molta festa, festa de carrer, la que més m’agrada! Tenen programats concerts dels Ovidi Twins, Orxata amb el seu últim disc, o d’altres com Valtonyk, o Carles Belda.

Com a novetat enguany han proposat a través del Twitter (@FallesPopulars), amb el hashtag #ofrenar, una participació col.lectiva per a treure el lema d’aquestes falles 2013.

Vos convide a totes a formar part d’aquest projecte i recuperar l’autèntic esperit faller dels valencians i valencianes. Si vols pots participar al Verkami amb l’#ARREPLEGÀ13 de les #FPC13.